19. Kerstklokkenloop

Dit tweejaarlijks gehouden evenement vindt ook plaats in 2019. Met vele duizenden bezoekers is het een echte topper. Op de Derde Adventzondag is de kern Loon op Zand getooid in kerstsferen; een fraai parcours met veel taferelen, zangkoren op diverse plaatsen en met loopgroepen en historische figuren in het dorp. De kerk biedt onderdak aan een doorlopende zanguitvoering van hoog niveau.

De activiteiten van ‘750 jaar’ sluiten aan bij die van de Kerstklokkenloop. In het parcours leggen we verbinding met het jubileum 750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand.

Waar Hertog Jan in januari bij de start van het jubileumjaar aangaf dat hij de huidige bewoners van de heerlijkheid – en nu de gemeente – Loon op Zand op de voet zou volgen, verwachten we hem met de Kerstklokkenloop in Loon op Zand. We zijn benieuwd naar zijn bevindingen. Hoe doen we het samen? Vertrouwt hij zijn heerlijkheid en onze gemeente de komende jaren aan ons toe?

Tijdens de Kerstklokkenloop 2019 spreekt de hertog ons toe en zullen wij weten of we samen verder mogen in dit mooie stuk van Brabant. Samen met onze burgemeester Hanne van Aart zwaaien we Hertog Jan uit en sluiten we ons jubileumjaar ‘750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand’ af.