Aftrap jubileumjaar

Aftrap jubileumjaar

oktober 11, 2018 0 Door loonopzand

De aftrap van het jubileumjaar is op woensdagavond 23 januari met een concert door de Koninklijke Harmonie Sophia’s Vereeniging in het Efteling Theater. De afsluiting vormt de Kerstklokkenloop in december. Op de agenda voor 2019 staan inmiddels al 21 evenementen genoteerd, waaronder uiteraard ook het jaarlijkse Oogstfeest in De Moer.

Spektakel bij het Witte Kasteel
Het Witte Kasteel en de grote weide ervoor vormen het decor en de plaats voor de allereerste Kasteelfeesten van Loon op Zand. De stichting belooft drie dagen lang spektakel, te beginnen op vrijdag 28 juni.

,,Een belangrijke rol zal weggelegd zijn voor de 1837 kinderen van de tien basisscholen uit onze gemeente. We organiseren ook een levend schaakspel met een rochade en roemruchte figuren uit ons verleden als pionnen. Op zondag is er een openluchtmis.”

Monument als aandenken
Als blijvend aandenken aan het 750-jarig bestaan wordt er op de Kerkenakker van het oude Venloon een nog te ontwerpen monument geplaatst. Een belofte uit 1750 die nooit werd nagekomen.