Openingsfeest in het Eftelingtheater om het begin van ons jubileumjaar in te luiden

januari 6, 2019 0 Door loonopzand

Het ondertekenen van een akte op 4 mei 1269, daarmee begon de geschiedenis van onze gemeente, toen Hertog Jan I van Brabant het dorp Venloon aan Willem II van Horne gaf. Te leen, wel te verstaan. Nu we 750 jaar verder zijn en daarmee aan het begin staan van een jaar vol activiteiten om dit jubileum samen te vieren, willen we iedereen graag op de hoogte stellen van ons openingsfestijn. Dit is de officiële opening van het jubileumjaar van onze gemeente, een avond die op woensdag 23 januari start met een feest in het Eftelingtheater.

 

Met alle activiteiten die eraan gaan komen is het fijn om een officieel startschot te kunnen geven dmv een openingsfeest. Dat we dat openingsfeest kunnen laten plaatsvinden in het Eftelingtheater is wel erg mooi, voor de gemeente en voor iedereen die op wat voor manier ook betrokken is bij de gemeente.

 

Bert Branderhorst, bestuurslid van de stichting: “De Efteling heeft  hun medewerking aangeboden en daardoor hebben wij een extra speciale twist aan deze mooie avond kunnen geven.”

Onze Burgemeester Hanne van Aart zal aanwezig zijn en natuurlijk kan Hertog Jan I van Brabant deze avond niet ontbreken. Hij zal een historische act opvoeren en krijgt daarbij hulp van amateurtoneelspelers.

 

Muzikaal zal de avond worden opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand, niet de eerste de beste Harmonie, want pas geleden hebben zij te horen gekregen dat ze mee mogen doen aan een Europees muziekconcours in Scandinavië. Verder zal de jonge sopraan Josephina Louise Hoogstad drie mooie aria’s ten gehore brengen.

 

Voorzitter Bert benadrukt dat het zeker geen bobofeestje gaat worden: “Dit jubileumjaar kan plaatsvinden omdat diverse verenigingen, scholen, de gemeente, maar ook ondernemers dit jaar ‘vrijwillig’ mee ondersteunen. Dat is de reden dat een aantal stoelen voor afgevaardigden van hen beschikbaar is gesteld. De avond moet een kleurrijk geheel worden met alle verschillende mensen uit onze gemeente, een dwarsdoorsnede van onze gemeenschap moet het zijn. Mensen die eigenlijk nooit op de voorgrond staan maar wel betrokken zijn bij onze gemeente, zijn daarom, met een selectie die de wijkcoordinatoren speciaal daarvoor hebben uitgevoerd, zeker ook uitgenodigd.

Het feest is voor iedereen!”

 

Het openingsfestijn vind plaats op woensdag 23 januari en begint om 20.00 uur. De stichting zorgt voor de organisatie en invulling en kan mede door de steun van de gemeente een aantal  gratis plaatsbewijzen beschikbaar stellen. Dus, ben of ken je iemand die ook aanwezig zou moeten zijn tijdens het openingsfestijn? Meld jezelf of diegene dan aan via deze website en ga naar de pagina: ikmaakhetmee

Let op, we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, VOL = VOL