Intocht heer Willem II van Horn

Intocht heer Willem II van Horn

april 24, 2019 0 Door loonopzand

Tijdens de a.s. Koningsdag van zaterdag 27 april herdenken we met een historische rit dat Willem II van Horn in het jaar 1269 heer van Loon op Zand werd. Hertog Jan I van Brabant zal heer Willem aan ons voorstellen. De menvereniging De Ketshoeve verzorgt deze historische rit met 16 aanspanningen. De start is aan de Zuidhollandsedijk. Willem kwam uit Almkerk want hij was al heer van Altena.
Via Kaatsheuvel – het Anton Pieckplein – gaat het historische gezelschap naar De Moer en naar Loon op Zand. In alle kernen worden de koningsspelen van die dag aangedaan. Vanaf Het Witte Kasteel gaat de rit via Land van Kleef naar de Kerkenakker. Naast de Kerkenakker wordt het Willibrord gedenkteken onthuld en ingewijd door onze pastoor Luijckx. Een belofte uit de 16e eeuw lost onze gemeenschap daarmee in. Beter laat dan nooit.