Villa Pardoes WinterRun

Villa Pardoes WinterRun

december 1, 2019 0 Door loonopzand

Midden december staan twee bijzondere evenementen op de activiteitenkalender. Eerst is er op  zaterdag 14 december speciale aandacht voor Villa Pardoes. Dan gaan weer veel deelnemers op pad tijdens de Villa Pardoes WinterRun. In Villa Pardoes beleven een aantal ernstig levensbedreigend zieke kinderen, samen met hun ouders/gezin, een fijne vakantieweek. Fantastisch dat deze mooie ‘dienende functie’ zo centraal in onze jubilerende heerlijkheid/gemeente ligt. Reden voor de stichting om Villa Pardoes en de WinterRun in ons 750-jubileumjaar extra in de schijnwerper te zetten. Een heuse IJskeizerin zal zaterdagmiddag 14 december samen met hertog Jan van Brabant, met heer Willem van Horn en hun middeleeuws gevolg aanwezig zijn op de start- en finishplaats op het Kaatsheuvelse Anton Pieckplein. Steun Villa Pardoes; doe mee en kom de lopers aanmoedigen.

Kerstklokkenloop

En dan . . . sluiten we op zondag 15 december binnen de Kerstklokkenloop in Loon op Zand ons 750-jubileumjaar formeel af. Op de Kasteelweide verrijst een “Wimpelboom” en voor Het Witte Kasteel nemen hertog Jan en heer Willem afscheid. Aan hun tijdreis van het jaar 1269 naar onze tijd in 2019, die begon bij het Openingsfestijn in januari en de Intocht op 27 april, komt op zondag 15 december een einde. Hertog Jan spreekt ons vanaf Het Witte Kasteel nog toe waarna wij hem, heer Willem en zijn ega Agnes uitwuiven vanaf het voorplein bij Het Witte Kasteel. Omdat we veel gasten verwachten zal iedere 10 minuten een afscheidssessie worden gehouden. Om 21.00 uur zijn onze middeleeuwse gasten echt vertrokken en sluiten wij samen het jubileumjaar en de kerstklokkenloop af in de kerk van Loon op Zand.

December cadeautip

Geef met het boek “Bekekt ’t mer” een origineel cadeau. Een boek met een mooie verzameling gezegden en uitdrukkingen in woord en getekend in mooie ‘kartoens”. Een uniek beeld van de lokale woordkunst in het dialect van Kaatsheuvel. Een leuk presentje voor (groot-)ouders, (klein-)kinderen of naar elders verhuisde familieleden of kennissen. Een uniek cultuur item; om fier op te zijn !

Koop Bekekt ’t mer bij Bruna en Primera in Kaatsheuvel en bij Primera en Loons Lokaal in Loon op Zand. Dit unieke boek is speciaal in dit 750-jubileumjaar uitgegeven. Wees er snel bij, want Op = Op!

Stichting 750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand