Activiteiten komend weekend

Activiteiten komend weekend

december 8, 2019 0 Door loonopzand

Villa Pardoes WinterRun

Op zaterdagmiddag 14 december is het Kaatsheuvelse Anton Pieckplein veranderd tot een bruisend winterfestijn van waaruit je kunt hardlopen en wandelen. De Villa Pardoes WinterRun, voor jong en oud, alleen of in groepen. Een Tocht voor Kampioenen met een mooi doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor Villa Pardoes zodat ernstig zieke kinderen met ouders, broers en zussen samen genieten een onvergetelijke vakantieweek. Hertog Jan van Brabant en heer Willem van Horn met hun  middeleeuws gevolg zijn ook present bij de start- en finishplaats van de Villa Pardoes WinterRun. En zij brengen een speciale gaste mee. Een heuse IJskeizerin die ook nog een rol bij een start zal vervullen. Loop of ren mee, of kom aanmoedigen en maak een hartstikke leuke middag mee.

Prijsuitreiking Wimpelfotowedstrijd

Zondagmiddag 15 december worden de maandprijswinnaars van december en de hoofdprijswinnaar van de wimpelfotowedstrijd bekend gemaakt. De wimpelfotograaf heeft voor de december trekking weer 40 foto’s gemaakt van panden met wimpels. Daaruit trekt DGF notarissen in deze 10e trekking de 1e t/m de 3e maandprijs. Daarna trekt de notaris uit alle 400 gemaakte foto’s de winnaar van de hoofdprijs: een vliegreis voor twee met verblijf op Curaçao. Hierin doen dus alle 400 gefotografeerde panden met wimpels mee. Spannend en u kunt bij de uitreiking zijn; deze vindt plaats op zondag 15 december om 17.00 uur op het Oranjeplein bij Electro World Frans Smits in Loon op Zand.

Kerstklokkenloop = afsluiting 750 jubileumjaar

Zondag 15 december na de opening van de Kerstklokkenloop (18.00 uur) op de Kasteelweide in Loon op Zand kunt u op de binnenplaats van Het Witte Kasteel getuige zijn van het afscheid van hertog Jan van Brabant en heer Willem van Horn. Aan hun tijdreis van het jaar 1269 naar onze tijd in 2019, die begon bij het Openingsfestijn in januari en de Intocht op 27 april, komt op 15 december een einde. Hertog Jan spreekt ons nog toe en vertrekt samen met heer Willem en zijn ega Agnes.

Iedere 10 minuten wordt op de binnenplaats voor het kasteel een afscheidssessie gehouden. We wisselen dan snel en om 21.00 uur zijn onze middeleeuwse gasten echt vertrokken. Samen sluiten we dan in de Loonse kerk het 750-jubileumjaar en de Kerstklokkenloop 2019 af.

December cadeautip

U zoekt een origineel cadeau ? Geef dan “Bekekt ’t mer”, een boek met een mooie verzameling gezegden en uitdrukkingen in woord en getekend in mooie ‘kartoens”. Een uniek beeld van de lokale woordkunst in het dialect van Kaatsheuvel. Een leuk presentje voor (groot-)ouders, (klein-)kinderen of naar elders verhuisde familieleden of kennissen. Een uniek cultuur item; om fier op te zijn !

Koop Bekekt ’t mer bij Bruna en Primera in Kaatsheuvel en bij Primera en Loons Lokaal in Loon op Zand. Dit unieke boek is speciaal in dit 750-jubileumjaar uitgegeven. Wees er snel bij, want Op = Op!

Stichting 750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand