8. Pleinfestival Kaatsheuvel

In het jubileumjaar 2019 vindt van 23 tot en met 26 mei de zesendertigste editie plaats van het Pleinfestival Kaatsheuvel. Dit vierdaagse evenement met vele duizenden bezoekers uit de gemeente en uit de regio werkt met thema’s en accenten. In nauw overleg met de organisatie van dit festival worden dit jaar thema’s en accenten over onze cultuur en historie bij onderdelen ingebracht. De themamiddag op vrijdag wordt door en met de Heemkundekring De Ketsheuvel ingevuld. Deze kring viert in 2019 haar 12,5 jarig bestaan en ook dat is een goede aanleiding om in de tent op het Anton Pieckplein goed ‘uit te pakken’.

Tijdens het Pleinergy op de zaterdagmiddag staat het gezin centraal. In een divers programma leggen we op een speelse manier verbinding door de tijd. Met verrassende acts, een heuse wedstrijd en een show van ‘middeleeuwse kleding’ voor kinderen, volwassenen en gezinnen.

Tijdens de braderie op zondag laat Heemkundekring De Ketsheuvel enkele oude ambachten herleven. Hierbij ontbreken het turfsteken en de lederindustrie natuurlijk niet.